Kristel Timmermans

Over Kristel
Creatief in het dossier, eerlijk naar de klant en nauwkeurig in beide gevallen, dat zijn belangrijke pijlers. Voor advieswerkzaamheden, in procedures en bij het afwikkelen van faillissementen is creativiteit essentieel. Mogelijke scenario's in kaart brengen en daar het contract, advies of procedure op afstemmen is een uitdaging. Maar in sommige gevallen kun je ook door een slimme zet het gelijk niet aan je zijde krijgen of een contract compleet sluitend maken. Dan is het belangrijk daarover vooraf eerlijk te adviseren en te zoeken naar het maximaal haalbare. Nauwkeurigheid betekent dat de feiten en vraagstelling helder zijn maar ook dat je duidelijke afspraken maakt met elkaar.

Een gedeelte van mijn werkzaamheden bestaat uit het behandelen van faillissementen. Uitdagend werk waarbij mijn onderzoekende en vasthoudende aard goed van pas komt. Ook is het werken in faillissementen dynamisch, je weet van tevoren nooit wie of wat je zult aantreffen. Periodiek neem ik, namens curatoren, deel aan het fraudespreekuur van de Rechtbank Limburg. Dit is een meerpartijenoverleg waaraan de rechter-commissaris, Belastingdienst, FIOD, Openbaar Ministerie en UWV ook deelnemen.

In mijn vrije tijd laat ik de teugels soms letterlijk vieren maar haal ik ze soms ook aan als ik met mijn paard op pad ga. Verder ben ik in de zomer ook regelmatig met Menno, mijn man, te vinden op de Maasplassen in een zeilboot: samen genieten van de natuur en het spel met de wind. Ook werk ik als taalvrijwilliger in Bibliocenter Weert met mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken.

Kristel Timmermans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Insolventierecht (Faillissement)
- Insolventierecht (Surseance van betaling)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.
Rechtsgebieden
  • Financiering, zekerheden en insolventie
  • Ondernemingsrecht
  • Vastgoedrecht
  • CommerciĆ«le contracten


Nevenfuncties
  • Lid Vereniging Insolventierecht Advocaten Arrondissement Roermond (VIAAR)
  • Secretaris Vereniging Insolventierecht Advocaten Arrondissement Roermond (VIAAR)

CONTACT